Gamle håndværk

  

 

   

Allan fremstiller en Kopi af Oseberg gryden.

Allan er vikingesmed og har været tilknyttet Trelleborg Vikingerne i 15 år. Allan har arbejdet i Andelsbyen Nyvang i 6 år, som formidler i gamle smedeteknikker, i Den Gamle Smedie. Derudover har han arbejdet som smed i Slangerup Lokalhistorisk Forening siden 2008. Allan udbyder kurser i gamle smedeteknikker. Kurser kan bookes under menuen "Aktiviteter".

;

Brian & Carsten på kursus.                Kvindekniv fra kursus.

Referencer:

hej Allan

Tak for en super god dag. Her er en lille anbefaling, til din hjemmeside, om vores lille begynder smedekursus.

Vi er 4 drenge der har været på kursus på bedstedhave, ved Allan. Han har på en god og rolig vis ført os ind i essesmedningens verden. det har været en meget interesant dag, hvor vi har været omkring den grundlæggende viden, og har lært de mest basale færdigheder, det kræver for at starte med at smede selv. dagen startede med at vi gennemgik lidt teori omkring materialer, arbejdsteknikker, lidt historie og henvisning til andet relevant litteratur.

 Herefter startede vi på det praktiske med at se på materialerne, varme jernet og banke lidt på det, og se hvordan jernet reager ved forskellige temperaturer. Herefter var der fri lej ved essen, hvor vi selv fik lov til at arbejde ved ambolten, og lave en lille simpel ting. Hvils man har den mindste interesse i smedning, er et kursus ved Allan, et supergodt udgangspunkt. uanset niveauet. Allan er en kanon god underviser der formår at fange alle og sørge for at det hele tiden er interessant

Med venlig hilsen Ole, Martin, Rasmus og Carsten


 
Velkommen
Præsentation
Vikingemarked
Aktiviteter
Hytter/Cabins
Lejrskoler
Bedstedhave
Foreningen
Links
Kalender 2012
Kontakt os
e-mail me